Великден през 2023 г. ще бъде първият, който британското кралско семейство

...
Великден през 2023 г. ще бъде първият, който британското кралско семейство
Коментари Харесай

Как кралското семейство ще празнува първия си Великден без кралицата?

Великден през 2023 година ще бъде първият, който английското кралско семейство ще прекара без обичаната кралица Елизабет II след гибелта ѝ през септември предходната година.

Семейството нормално чества религиозния празник в замъка Уиндзор и присъства в неделя (тази година се пада на 9 април) в параклиса Сейнт Джордж. Покойната кралица пътуваше до разнообразни катедрали в цялата страна, с цел да раздава специфични монети на обособени хора в символ на самопризнание за техния принос към тяхната общественост и черква.

Но тази година кралското семейство ще чества първия си Великден с крал Чарлз III като монарх и към момента не е ясно дали той ще съблюдава изцяло великденските обичаи, завещани от майка му.

Кралският специалист и биограф Ингрид Сюърд има вяра, че това ще бъде радостен празник, вместо тъмен миг, в който размишляват за миналите години и неналичието на Елизабет II.

Тя сподели пред The ​​Sun, че членовете на кралското семейство евентуално ще кажат „ някои специфични молебствия в частния параклис в границите на замъка единствено за фамилията и най-близкото домакинство “.

Сюърд, създател на биографична книга за починалата принцеса Даяна, също има вяра, че ще бъдат споменати както кралицата, по този начин и херцогът на Единбург по време на великденската работа. Тя предвижда, че членовете на фамилията, които ще бъдат в замъка Уиндзор, включват принцеса Ан и Тим Лорънс, Зара и Майк Тиндал и техните деца, Питър Филипс и неговите деца и внуци, принцесите Беатрис и Йожени със съпрузите и децата си, лорд Сноудън и неговите деца, както и племенницата на кралицата лейди Сара Чато и нейните деца.

 чарлз камила Getty

Принц Уилям и принцеса Катрин  евентуално ще участват, „ в случай че не са на ски “.

Принц Хари и Меган Маркъл  и двете им деца не се чака да бъдат в Обединеното кралство, камо ли да участват на великденските тържества с останалата част от фамилията.

Децата на кралица Камила, Том Паркър-Боулс и Лора Лопес, и нейните внуци също може да отидат в Уиндзор за Великден. Херцогът на Йорк също евентуално ще бъде там с дъщерите си, само че не се знае дали Сара Фъргюсън ще участва. Херцогът и херцогинята на Единбург и техните деца може да участват, защото бяха на празника миналата година.

„ Това е първият Великден на крал Чарлз и макар че той няма да бъде там за повече от няколко дни, значимо е да съблюдава традицията на Великденския двор “ , сподели Сюърд.

„ Това е опция цялото семейство да се събере преди коронацията и никой няма да откаже покана от краля, каквото и да прави. “ – добави кралският специалист.

 чарлз камила Getty

Предишните години няколко от кралските дворци бяха домакини на лов на яйца и работилници за боядисване на яйца за Великден. Сюърд планува, че тази година Кейт Мидълтън ще поеме отговорността да организира лов на великденски яйца през уикенда, заради уменията ѝ на „ страховит уредник “.

„ Те също могат да отидат до кралските конюшни и да видят конете там, а има и закрит басейн за плуване и понита за яздене “, добави Сюърд.

Ако желаете да разберете повече за едно от другите огромни събития, които предстоят на кралското семейство, вижте галерията:
 Най-важното за коронацията на крал Чарлз Трети  Най-важното за коронацията на крал Чарлз Трети  Най-важното за коронацията на крал Чарлз Трети  Най-важното за коронацията на крал Чарлз Трети
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР